Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία η οποία απευθύνεται κυρίως στο άνω τριτημόριο του προσώπου μας και αποκαθιστά τις ρυτιδώσεις μέσω παράλυσης των μιμικών μυών. Προσδίδει νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση. Η δοσολογία εξαρτάται από τη χρονιότητα της εφαρμογής και τα ιδιοσυγκρασικά χαρακτηριστικά μας.

Μαζί με το Fraxel CO2 Laser αποτελεί την κορυφαία αισθητική παρέμβαση πρόληψης – αντιγήρανσης καθώς αποτρέπει από το μετασχηματισμό των επιφανειακότερων ρυτίδων ενεργείας που προκαλούνται από την κινητικότητα των μυών του προσώπου, σε βαθύτερες ρυτίδες ηρεμίας και οι οποίες παραμένουν και κατά την αδράνεια των μιμικών μυών. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας και στις μικρότερες ηλικίες, κυρίως στις χώρες με ιδιαίτερα αναπτυγμένη και διαδεδομένη κουλτούρα εφαρμογής των μεθόδων της αισθητικής Ιατρικής.

Η διάρκεια της παραμονής του αποτελέσματός του ανά εφαρμογή κυμαίνεται από 4 ως το μέγιστο των 6 μηνών, διάρκεια που εξαρτάται από τα ανατομικά χαρακτηριστικά και την ψυχική ιδιοσυγκρασία μας. Στη σύγχρονη τάση που επικρατεί, η εφαρμογή του επιθυμεί περισσότερο φυσικό αποτέλεσμα, επιτρέποντας ελαφρά κινητικότητα και συνεπώς εκφραστικότητα του προσώπου μας.