Πρόκειται για ενέσιμη εφαρμογή γενετικά ανασυνδυασμένου υαλουρονικού οξέος, μη ζωικής προέλευσης και συνεπώς στερούμενου αλλεργικών αντιδράσεων, που χρησιμοποιείται για να πληρώσει ρυτιδώσεις, να αποκαταστήσει ανατομικά το πρόσωπό μας σε νεανικότερο περίγραμμα ή να προσδώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στα ανατομικά μας στοιχεία, επιτρέποντας τη γλυπτική προσώπου χωρίς νυστέρι. Η εξέλιξη της γενετικής μηχανικής που επέτρεψε την παρασκευή υαλουρονικού οξέος πανομοιότυπου με αυτό που υπάρχει ως συστατικό στο σώμα μας, μας έδωσε τη δυνατότητα χρήσης ενός υλικού που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική και ασφαλή ενσωμάτωση στον οργανισμό μας. Σήμερα έχει αντικαταστήσει το παλαιότερα χρησιμοποιούμενο καλλαγόνο σε κάθε Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής, το οποίο ήταν ζωικής προέλευσης και κατά συνέπεια υπεύθυνο ποικίλων αλλεργικών αντιδράσεων.

Με τη χρήση υαλουρονικού οξέος έχουμε την δυνατότητα παρέμβασης σε πολλές περιοχές του προσώπου όπως στην περιοχή των ζυγωματικών (μήλα), των ρινοπαρειακών αυλάκων, των χειλέων, του πώγωνα, της γωνίας της κάτω γνάθου, των βλεφάρων και της ρινός (αναίμακτη ρινοπλαστική).

Διατίθενται διαφορετικές μορφές του, ανάλογα με την ανατομική περιοχή που θα ενεθεί.

Στο Ιατρείο μας χρησιμοποιείται αποκλειστικά γενετικά ανασυνδυασμένο υαλουρονικό οξύ, του οποίου το αποτέλεσμα της εφαρμογής διαρκεί 12 μήνες.