Πρόκειται για το πρώτο Laser Αλεξανδρίτη το οποίο έχει τη δυνατότητα εφαρμογής σε όλους τους φωτότυπους και κατά τη διάρκεια όλων των εποχών του έτους. Σαρώνει όλη την σωματική επιφάνεια που επιθυμούμε να αποτριχωθεί, καταστρέφοντας την ρίζα της τριχός όλων των τριχικών θυλάκων της περιοχής, προσφέροντας ιατρική ριζική αποτρίχωση από όλα τα τριχικά ριζίδια που μπορούν να καταστραφούν ανά συνεδρία και χωρίς την ανάγκη συμπληρωματικής επαναληπτικής συνεδρίας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται το προσδοκώμενο αποτέλεσμα σε μικρότερο αριθμό επισκέψεων.

Επιπρόσθετα, η χαμηλή ενέργεια στην οποία εκπέμπει, σε συνδυασμό με την ακρίβεια στόχευσης που προσφέρει η τεχνολογία των Laser Αλεξανδρίτη, δεν αφυδατώνει (ξηραίνει) το δέρμα, δεν παρουσιάζει φαινόμενα φωτοαλλεργίας και δεν καταστρέφει τους σμηγματογόνους αδένες που φυσιολογικά λιπαίνουν το δέρμα μας, προσδίδοντάς του βελούδινη υφή. Αθροιστικά, η επίδραση όλων των παραπάνω παραγόντων οδήγησε σε θεαματικά αποτελέσματα ακόμα και σε τρίχες με μικρότερη συγκέντρωση μελανίνης όπως οι ξανθές ή το απαλό χνούδι που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε πως η αποτρίχωσή των δεν είναι εφικτή. Τέλος, η εφαρμογή της ψυχρής κεφαλής στο σύστημα, καθιστά την όλη διαδικασία πολύ λιγότερο επώδυνη ακόμα και στις ευαίσθητες περιοχές του σώματός μας ενώ η δυνατότητα της κεφαλής να “γλιστράει”, την καθιστά πολύ πιο αποτελεσματική ακόμα και στις λεπτές ανατομικές δομές που επιθυμούμε να αποτριχωθούν.

Η ασφάλεια και η εξαιρετικά καλή ανοχή της μεθόδου έχουν  επιτρέψει την επιλογή της και στις κατά πολύ πιο μικρές από το σύνηθες, ηλικιακά, πληθυσμιακές ομάδες, αποτρέποντας από την ταλαιπωρία και το εφήμερο του αποτελέσματος της εφαρμογής άλλων τεχνικών αποτρίχωσης.